دنیای دیجیتال و الکترونیک در دو دهه گذشته به قدری وسعت پیدا کرده است که دیگر هیچ چیزی موجب شگفتی و تعجب افراد نخواهد شد. مدت زمان زیادی از حضور فلاپی دیسک ها در بازار نمی گذرد و حتی تا سال 2012 تولید می شدند اما به یکباره حافظه های جانبی پیشرفت بی نظیری کردند به گونه ای که امروزه انواع هاردهای اکسترنال و اینترنال با ظرفیت های چند ترابایتی در دسترس افراد هستند. هارد اکسترنال بیسیم از جمله حافظه های بسیار کاربردی است که به کاربران اجازه می دهند داده ها و اطلاعات خود را بدون نیاز به اتصال فیزیکی به رایانه رد و بدل کنند.

معمولا هاردهای اکسترنال برای انتقال و دریافت داده ها و اطلاعات به یک کابل یو اس بی نیاز دارند اما تولید هاردهای بیسیم باعث شده است که دیگر نیازی به کابل برای انتقال داده وجود نداشته باشد. در ادامه به بررسی کامل تر هارد اکسترنال بیسیم پرداخت خواهد شد.

هارد اکسترنال وایرلس به چه هاردی گفته می شود؟

همانطور که گفته شد هاردهای اکسترنال معمولی در حقیقت به هارد دیسک هایی گفته می شوند که دارای یک ظرفیت مشخص (از 256 گیگابایت تا چند ترابایت) هستند و می توانند حجم مشخصی از داده ها و اطلاعات را در بر بگیرند. این هاردها معمولا برای انتقال و دریافت داده ها به یک کابل یو اس بی نیاز دارند تا به لوازمی مانند لپتاپ و کامپیوتر متصل شود. در اصل عدم وجود کابل باعث می شود که کاربران قادر نباشند هیچ فایل و داده ای را رد و بدل کنند و اگر کابل یو اس بی در دسترس نباشد، هارد یک وسیله بی مصرف خواهد بود.

هارد اکسترنال بیسیم یا وایرلس این امکان را برای کاربران فراهم می کند که بدون استفاده از کابل یو اس بی بتوانند داده ها و فایل های مورد نظر خودشان را منتقل کنند. این هاردها می تواند کاربردهای زیادی داشته باشد خصوصا زمانی که کاربران قصد انتقال داده و اطلاعات مختلف از هارد به گوشی موبایل و برعکس را دارند. این نوع از هاردها در مقایسه با هاردهای اکسترنال معمولی دارای وزن بیشتری هستند که به دلیل وجود اجزای سخت افزاری ارتباط دهنده بیسیم و باتری می باشد و این باعث می شود حمل و نقل آنها دشوارتر از هاردهای معمولی باشد.

نحوه عملکرد هارد اکسترنال بیسیم چگونه است؟

همانطور که گفته شد هاردهای اکسترنال معمولی از یک کابل فیزیکی برای رد و بدل کردن اطلاعات و داده ها استفاده می کنند اما هاردهای اکسترنال وایرلس نیازی به کابل ندارند و با کمک بلوتوث یا وای فای اطلاعات و داده ها را بین خود و سایر لوازم الکترونیکی رد و بدل می کنند. این هاردها از باترهای ویژه و خاص و همچنین شبکه WIFI اختصاصی با قابلیت رمزگذاری مطمئن بهره می برند. زمانی که اتصال بیسیم بین هارد اکسترنال وایرلس و کامپیوتر برقرار شود، درایو مربوط به آن در قسمت File Explorer نشان داده خواهد شد.

چنانچه هارد اکسترنال بیسیم به گوشی یا تبلت متصل شود پنجره ‌ای بر روی نمایشگر دستگاه‌ نمایان خواهد شد و کاربر با انتخاب گزینه تایید قادر است نسبت به رد و بدل فایل ها و اطلاعات به شکل بیسیم اقدام نماید. در حقیقت می توان گفت استفاده از هارد اکسترنال وایرلس دقیقا مشابه هاردهای اکسترنالی کابلی است. این هاردها حدود 6 ساعت توان شارژدهی در هنگام پخش مستقیم ویدیو ارائه می کنند و در زمان های معمولی و Idle می توانند تا 20 ساعت شارژدهی داشته باشند.

Wireless EX HDD

چرا باید از هارد اکسترنال وایرلس استفاده کرد

از آنجایی که امروزه لوازمی همچون گوشی های هوشمند پیشرفت بسیار زیادی کرده اند و از دوربین های حرفه ای برخوردارند، تصاویر و ویدیوهای ضبط شده حجم بسیار بالایی دارند و با توجه به آنکه معمولا حافظه گوشی ها محدود است لازم است که اطلاعات در یک حافظه جانبی ذخیره شوند. استفاده از هارد اکسترنال بیسیم به کاربران اجازه می دهد که به راحتی و بدون نیاز به رابط کاربری داده ها و اطلاعات موجود در گوشی ها را منتقل کنند. این هاردها معمولا از مزیت ها و قابلیت های دیگری نیز برخوردار هستند که به شرح زیر می باشند:

  • تعداد زیادی از هاردهای اکسترنال بیسیم قابلیت اختصاصی پخش ویدیو دارند که می تواند بسیار جذاب باشد، به این صورت که هارد به دستگاه گوشی، تبلت، تلویزیون و … متصل شده و ویدیوها را در دستگاه مقصد پخش می کند.
  • بر خلاف هاردهای کابلی چندین کاربر می توانند به صورت همزمان از هارد اکسترنال وایرلس استفاده کنند.
  • نیازی نیست حتما هارد و دستگاه مقصد در فاصله چند سانتی متری قرار بگیرند و می توان از آنها در فاصله چند متری نیز استفاده نمود.
  • از دیگر ویژگی های مهم هارد اکسترنال وایرلس میزان سازگاری بسیار بالای آن با سیستم ها می باشد و برخلاف هاردهای کابلی می تواند با هر وسیله الکترونیکی مانند دوربین، گوشی موبایل، تلویزیون، تبلت، رایانه و… از طریق بلوتوث و وای فای متصل شده و اطلاعات را رد و بدل کند.
  • هارد اکسترنال وایرلس از باتری استفاده می کند و نیازی به منبع انرژی خارجی ندارد بنابراین می توان در هر موقعیت مکانی و زمانی مختلفی از آن استفاده کرد. البته میزان شارژدهی این باتری ها نیز متفاوت است که باید به آن توجه شود.
  • از نظر ظرفیت نیز تفاوتی با سایر هاردها نداشته و می توان از ظرفیت های مختلف آن استفاده کرد.

معایب استفاده از هاردهای اکسترنال وایرلس

اگرچه هارد اکسترنال بیسیم از ویژگی ها، قابلیت ها و مزایای متعددی برخوردار است اما معایبی نیز دارند که مهم ترین آنها شامل موارد زیر می باشند:

  • همانطور که گفته شد این هاردها دارای باتری داخلی هستند و ممکن است که در زمان هایی که به آن نیاز هست شارژ نداشته باشد. البته برای شارژ مجدد هارد می توان از آداپتور استفاده کرد اما در زمان هایی که دسترسی به برق وجود نداشته باشد ممکن است برای کاربران چالش آفرین باشد. البته بسیاری از این هاردها در کنار قابلیت وایرلسی می توانند از طریق کابل به رایانه متصل شوند که این امر استفاده از آن را راحت تر می کند.
  • مورد دیگر هارد اکسترنال بیسیم میزان امنیت اطلاعات و داده ها در هنگام رد و بدل در فضای بی سیمی است. اگرچه این وسیله قابلیت رمزگذاری های پیچیده را دارد و امکان هک شدن بسیار پایینی دارند اما باز هم ممکن است از نظر امنیت مشکلاتی برای کاربران داشته باشند.
  • هاردهای اکسترنال وایرلس بر خلاف هاردهای عادی از قیمت بالاتری برخوردار هستند و به طور معمولی کاربران برای خرید این هاردها باید 3 برابر هاردهای معمولی هزینه کنند.
  • با توجه به آنکه اجزای سخت افزاری ارتباط دهنده بیسیم و باتری در این هاردها گنجانده شده است از وزن بالاتری در مقایسه با هاردهای اکسترنال معمولی برخوردار هستند و شاید حمل و نقل را برای کاربر دشوارتر کند.

Wireless EX HDD01

مهم ترین فاکتورهای خرید هارد اکسترنال بیسیم

برای خرید یک هارد اکسترنال بیسیم مناسب لازم است که افراد به خوبی به نکات و فاکتورهای مختلفی توجه داشته باشند که مهم ترین آنها شامل موارد زیر هستند:

  • برند و شرکت تولید کننده هارد اکسترنال
  • نوع نیازهای کاربران
  • میزان ظرفیت هارد
  • میزان سرعت هارد
  • میزان شارژدهی باتری هارد اکسترنال
  • طراحی هارد و ابعاد و وزن آن
  • امنیت هارد و محافظت از اطلاعات
  • نوع رابط های کاربری به غیر از قابلیت وایرلس (0، USB 3.0، USB 3.1 و …)
  • میزان مقاومت در برابر ضربه، شوک، فشار و همچنین آب
  • قیمت هارد و مدت زمان گارانتی هارد اکسترنال بیسیم و …

هارد اکسترنال وایرلس برای چه کسانی مناسب است؟

به صورت کلی می توان گفت همه افراد می توانند از هاردهای اکسترنال وایرلس استفاده کنند اما این هارد بیشتر برای مشاغل کوچک مناسب است چرا که مشاغل بزرگ معمولا از دستگاه ‌های NAS برای ایمن نگه داشتن اطلاعات و دسترسی به آنها استفاده می کنند. یکی از مهم ترین قابلیت های هاردهای اکسترنال بیسیم شباهت بالا به سرویس ابری می باشد و افراد می توانند در نقطه ای از دنیا به اطلاعات خود دسترسی داشته باشند. البته لازم است که ابتدا از امنیت بالای رمزگذاری هارد مطمئن بود. به صورت کلی افراد عادی، کاربران اینترنتی، گیمرها، گرافیست ها، عکاسان و … می توانند از این هاردها استفاده کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *