هرچند که گوشی ها و تبلت های امروزی گاها از حافظه های 1 ترابایتی نیز برخوردار هستند اما باز هم بسیاری از کاربران اطلاعات، داده ها و فایل هایی با حجم بسیار بیشتری برای ذخیره سازی دارند و از هاردهای اکسترنال برای نگهداری اطلاعات خود استفاده می کنند. اسمارت فون ها امروزه به خوبی قابلیت شناسایی و خواندن اطلاعات ذخیره شده در فلش مموری های USB و کارت های حافظه SD را دارند از این رو بسیاری از این گوشی ها برای شناسایی هارد اکسترنال نیز مشکلی نخواهند داشت. البته برای شناسایی هارد اکسترنال و استفاده از آن لازم است که ابزارهای مناسبی است به کار گرفته شود. در ادامه مطلب به بررسی نحوه اتصال هارد اکسترنال به گوشی و تبلت پرداخته خواهد شد.

مهم ترین شرایط اتصال هارد اکسترنال به گوشی و تبلت

هاردهای اکسترنال برای انتقال و دریافت اطلاعات از پورت های مختلف USB استفاده می کنند و به راحتی می توانند به دستگاه هایی مانند لپتاپ، رایانه، تلویزیون و … متصل شوند اما برای اتصال این حافظه ها به گوشی موبایل لازم است که ابتدا شرایط ویژه ای مهیا شود که مهم ترین آنها به شرح زیر هستند:

تامین انرژی هارد اکسترنال توسط هاب USB و پاوربانک

زمانی که هارد اکسترنال به دستگاهی مانند لپتاپ متصل می شود می تواند انرژی مورد نیاز خود را تامین کند اما این قضیه برای گوشی موبایل صدق نمی کند و باتری گوشی و تبلت توانایی تامین انرژی مورد نیاز آن را ندارند. زمان اتصال هارد اکسترنال به گوشی، باتری موبایل نمی تواند انرژی کافی برای فعالیت هارد را تامین کند. البته باید توجه داشت که امروزه هاردهای اکسترنال در انواع مختلفی تولید می شوند که شامل هاردهای وایرلس، هاردهای کابلی و هاردهایی با آداپتور هستند و می توانند از آداپتور یا باتری داخلی خود انرژی مورد نیازشان را تامین کنند.

هاردهای معمولی فقط دارای یک کابل USB هستند و باید برای اتصال هارد اکسترنال به گوشی و تامین انرژی آنها از یک هاب USB (USB Hub وسیله ‌ای جانبی است که یک پورت را به چندین پورت تبدیل می‌­کند)، پاور بانک یا کابل OTG استفاده شود. برای اتصال هارد اکسترنال به گوشی یک رابط مخصوص وجود دارد که USB Y Cable می باشد. این کابل در یک طرف دارای درگاه مخصوص هارد اکسترنال و در طرف دیگر آن یک پورت USB و یک پورت Micro-USB  وجود دارد. پورت Micro-USB در این کابل وظیفه انتقال و دریافت اطلاعات و همچنین و پورت USB وظیفه تامین انرژی هارد را بر عهده خواهد داشت.

همچنین در روش دیگر می توان از هاب استفاده کرد و از طریق USB Y Cable به شیوه گفته شده عمل می شود با این تفاوت که انرژی مورد نیاز هارد دیگر از طریق پاور بانک تامین نخواهد شد و از طریق هاب USB به دست خواهد آمد.

استفاده از کابل رابط OTG

همانطور که گفته شد امروزه اسمارت فون ها پیشرفت بسیار زیادی داشته اند به گونه ای که از باتری هایی با ظرفیت 2 هزار میلی آمپر به بالا استفاده می کنند و همین باعث می شود که به راحتی بتوانند انرژی مورد نیاز هارد اکسترنال را از طریق رابط کاربری OTG (On The Go) تامین کند. برای اتصال هارد اکسترنال به گوشی موبایل فقط کافی است که گوشی هوشمند کاربران قابلیت پشتیبانی از OTG  USB را داشته باشد. چنانچه گوشی از این قابلیت برخوردار بود اما قادر به تامین انرژی مورد نیاز برای هارد اکسترنال نبود می توان از دو شیوه گفته شده در بخش قبلی برای تامین برق هارد استفاده کرد.

USB OTG در حقیقت یک استاندارد سخت ‌افزاری و نرم ‌افزاری است که به کاربران اجازه می دهد دستگاه هایی با رابط اتصال یو ‌اس ‌بی را به گوشی های هوشمند متصل کنند. USB OTG می تواند به تمامی دستگاه ها از جمله ماوس، کیبورد، دسته بازی، هدست، فلش، هارد و … قابلیت اتصال به گوشی را بدهد.

ADATA HD7202

استفاده از نرم افزارها برای اتصال هارد و گوشی

یکی دیگر از راهکارهای اتصال هارد اکسترنال به گوشی استفاده از نرم افزارهای جانبی مخصوص است که باعث می شود دیگر کاربران نیازی به تغییر فرمت هارد نداشته باشند. نرم افزارهای مختلفی برای این کار وجود دارند که به سادگی و بدون دستکاری فرمت اولیه هارد باعث ایجاد اتصال بین هارد و گوشی می شوند که از شناخته شده ترین آنها می توان به Total commander اشاره کرد. زمانی که کاربران از این نرم افزار در گوشی هوشمند خود استفاده کنند دیگری نیازی به تغییر فرمت هارد نخواهد بود و گوشی می تواند اطلاعات هارد اکسترنال را با همان فرمت NTFS شناسایی کند. البته لازمه استفاده از نرم افزارها اتصال گوشی و هارد از طریق کابل OTG است.

تغییر فرمت هارد اکسترنال برای اتصال هارد اکسترنال به گوشی

زمانی که برای اتصال هارد اکسترنال به گوشی از هر کدام از روش های مختلف مانند استفاده از OTG  USB، هاب USB و پاوربانک استفاده شود باید توجه شود که هارد اکسترنال باید در قالب فرمت FAT32 باشد چرا که فرمت NTFS توسط گوشی های موبایل و تبلت ها تشخیص داده نخواهد شد. به صورت کلی اکثر هاردهای اکسترنالی که به سیستم عامل ویندوز وصل می شوند از فرمت NTFS برخوردار هستند و متاسفانه سیستم عامل اندروید که رایج ترین سیستم عامل در گوشی های هوشمند است از این فرمت پشتیبانی نخواهد کرد. چنانچه هارد اکسترنال از فرمت FAT32 برخوردار نبود لازم است که ابتدا از طریق کامپیوتر از اطلاعات هارد بکاپ گرفته شود و فرمت آن به FAT32 تبدیل شود.

  • البته باید توجه داشت که فرمت کردن هارد به معنی از دست رفتن تمامی اطلاعات می باشد و بهتر است قبل از فرمت کردن آن از اطلاعات نسخه پشتیبان تهیه شود. همچنین می تواند با کمک نرم افزار Free NTFS to FAT32 Converter که برای ویندوز طراحی شده است بدون آنکه اطلاعات هارد از بین برود فرمت آن را تغییر داد. البته درصد موفقیت این برنامه نیز پایین است و حتما باید بکاپ گیری اولویت اول کاربران باشد.

نحوه فرمت کردن هارد برای اتصال آن به گوشی های هوشمند

همانطور که گفته شد ممکن است گوشی های موبایل قابلیت تشخیص فرمت هارد اکسترنال را نداشته باشند. برای تغییر فرمت هارد لازم است که ابتدا هارد را به یک کامپیوتر با سیستم عامل ویندوز متصل کرده و بعد از راست کلیک کردن گزینه Format را انتخاب کرد. بعد از این مرحله از لیست File System باید گزینه exFAT انتخاب شده و در نهایت دکمه Format زده شود. بعد از تمام شدن این مراحل به راحتی می توان اتصال هارد اکسترنال به گوشی را انجام داد. البته باید توجه داشت که در گوشی یا تبلت باید فایل اکسپلورر وجود داشته باد و در صورت عدم این فایل باید دانلود شود.

بعد از این مراحل ممکن است اولین باری که هارد اکسترنال به سیستم کامپیوتر متصل شود ارور Chech Disk نشان داده شود. در این صورت باید بر روی هارد کلیک راست کرده بعد از انتخاب گزینه Properties و در منوی Tools گزینه Chech Disk زده شود تا این ارور برطرف شود و در کامپیوتر نیز قابل استفاده شود.

 اتصال هارد وایرلس به گوشی موبایل

همانطور که گفته شد امروزه انواع مختلفی از هاردهای اکسترنال در دسترس کاربران قرار دارند که هاردهای وایرلس از جدیدترین و جذاب ترین آنها است. اتصال هارد اکسترنال به گوشی زمانی که هارد از نوع بیسیم باشد می تواند به سادگی انجام شود. این هاردها می توانند از طریق بلوتوث یا WIFI به گوشی موبایل، تبلت و سایر دستگاه های مقصد متصل شوند. با توجه به آنکه این هاردها دارای باتری انحصاری هستند و باتری آنها در هنگام پخش فایل های ویدیویی می تواند تا 6 ساعت دوام داشته باشد به همین دلیل نیازی به تامین انرژی از منبع خارجی ندارد.

جمع بندی نهایی

امروزه داده ها و اطلاعات اهمیت بسیار زیادی برای افراد دارند و به همین دلیل اکثر آنها از هاردهای اکسترنال به عنوان یک حافظه مطمئن و ایمن برای نگهداری و ذخیره سازی آنها استفاده می کنند چرا که ممکن است گوشی موبایل و تبلت و … حافظه کافی نداشته باشند. برای اتصال هارد اکسترنال به گوشی می توان از روش های مختلفی همچون استفاده از کابل OTG، استفاده از نرم افزارهای تخصصی و استفاده از قابلیت وایرلس بودن هاردها استفاده کرد. تامین انرژی و سازگاری فرمت اطلاعات در تمامی روش ها اهمیت بالایی دارند و باید مورد توجه قرار بگیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *